A WRC-csapatok nem akarnak több ausztrál szezonzárót

Ugyan egy fantasztikus szezont zárt le a hétvégi Ausztrál Rali a rali-világbajnokságon, maga a futam sokak szerint nem volt méltó ehhez az idényhez – a csapatok és a pilóták is azt mondják, hogy ezen változtatni kell, nem szabad Ausztráliában “bajnoki döntőt” rendezni, legalábbis ezen a vidéken biztosan nem.

“Mégis mit csinálunk itt? Ez nem jó hely” – fogalmazta meg a csapatok álláspontját Tommi Makinen, a Toyota vezére az Autosportnak. “Idejövünk a semmi közepére és senki nem nézi a versenyt. Hihetetlen végjátéka volt az évnek, de semmi hangulata. Én ezt nem értem, amikor én versenyeztem, akkor Perth volt a központ és majdnem minden évben az év futamának szavaztuk meg. De nem ezt a futamot.”

“Találkoztam szurkolókkal, akik Brisbane-ből jöttek, ami egy négyórás autóút és azt mondták, hogy nem volt itt semmi, semmi hírverés, vagy reklám. Úgy dőlt el a bajnokság, hogy senki sem nézte, talán ez az indok arra, hogy európai szezonzárónk legyen” – tette hozzá a négyszeres világbajnok, aki immár csapatfőnökként is nyert bajnoki címet.

A verseny főrendezője viszont azt mondta, hogy mindent megtett, hogy például Sydney-ben lehessen a központ, de nincs érdemi közelségben 300 versenykilométernyi szakasz és nem tudják hol megrendezni – többször is próbálkoztak városi, nézőcsalogató szuperspeciállal, de egyszer sem tudták megcsinálni, úgyhogy egyelőre ez van…

fotó: Red Bull Content Pool

Related posts